Kuinka usein auto kannattaa pestä?

Kuinka usein auto kannattaa pestä?

Auto on usein yksi kalleimmista hankinnoistamme, joten kannattaakin muistaa pitää myös sen ulkokuoresta huolta.

Säännöllisesti puhdistettu auto säilyttää arvonsa paremmin!

Auton peseminen on helppo tapa pitää auton maalipinta ”terveenä”. Etenkin talvisaikaan autoa pestään harvemmin, mikä edistääkin ruosteen syntymistä. Suositeltava pesuväli autolle olisikin vähintään kerran kuukaudessa, myös talvisin, jolloin suola ja ilmankosteus antavat ruostumiselle loistavat olosuhteet.

Auto on jatkuvasti alttiina mm. maantiepölylle, ilmansaasteille sekä tiesuolalle

Tavallinen ylläpitopesu ei kuitenkaan yksin riitä poistamaan mm. suolan, raudan ja pien aiheuttamaa likaa, vaan näihin vaaditaan järeämpiä aineita. Täyspesu tulisikin suorittaa vähintäänkin keväisin ja syksyisin, jolloin myös auton alustasta saadaan liat pois, ja näin ehkäistyä korroosion syntymistä.

Vahattu pinta suojaa autoa ja tekee puhtaanapidosta helpompaa!

Vahan, ja muiden suojatuotteiden tärkein tehtävä on suojata maalipintaa epäpuhtauksilta. Täyspesun jälkeen on otollinen hetki suojaukselle, jolloin maalipinta on täysin puhdas, ja suoja-aine tarttuu parhaiten. Tällöin myös lopputuloksesta tulee mahdollisimman kestävä. Vahaus tekee pinnasta myös likaa ja vettä hylkivän, jolloin peseminen on helpompaa ja nopeampaa.

Mikäli haluat autollesi parhaimman mahdollisen lopputuloksen, suosittelemme auton koneellista kiillotusta ennen suoja-aineen levittämistä.

4.3.2021 14.16