Saat vähentää merkittävän osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä, kun ostat palveluja kotiin, mökille, vanhemmille tai isovanhemmille:

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka jokainen yksityishenkilö voi hakea tehdyistä kotitaloustöistä. Sen avulla voi vähentää kotipalveluiden hinnasta 40%.

Kotitalousvähennykseen hyväksytään vuosittain korkeintaan 4500 euron maksut/hlö.  Suurin mahdollinen verotuksessa palautuva summa on 2250 euroa, sillä 40 %:n vähennys lasketaan vasta 100 euron omavastuun jälkeen. Vähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuvat voivat kukin hyödyntää kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan. Jos pariskunnan vähennyskelpoiset kulut eivät ylitä vuodessa 4500 euroa, vähennys kannattaa omavastuun vuoksi ilmoittaa kokonaisuudessaan vain toisen puolison verotuksessa

Miten kotitalousvähennystä haetaan?

Kotitalousvähennyksen voi hakea jo kuluvalta vuodelta ilmoittamalla ostamasi palvelun tiedot verottajalle, jolloin veroprosenttisi korjataan ilmoituksesi mukaisesti. 

Säännöllisten kotipalveluiden tilaajat voivat ilmoittaa maksut ennakkoon kuluvan vuoden loppuun saakka, ja yksittäisten palveluiden tilaajat voivat ilmoittaa kulut heti laskun maksamisen jälkeen. 

Ilmoitukset voi tehdä kätevästi OmaVero-verkkopalvelun avulla, palvelun käyttämiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Voit myös kerätä kaikki vuoden aikana maksetut palvelut yhteen ja kirjata puuttuvat tiedot esitäytettyn veroilmoituksen.

UCCO-palveluiden hinnaksi jää kotitalousvähennyksen jälkeen vain 24€/h.

Hinnasto

Kotitalousvähennys (vero.fi)

Ilmoita kotitalousvähennys verohallintoon

Taulukko kysytyimmistä kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä

Yhteensä:
    Kassalle